luni, 8 iulie 2013

Renuntare sau schimbare?

''Viata nu e viata numai in momentul in care o poti simti.'' Samuel Butler.



Cine te poate invata mai bine decat tine insuti ce sa faci cu viata ta? Schimbarea obiceiurilor proaste si inlocuirea lor cu altele noi, active, creative si pozitive.
Traieste mai intens momentul prezent, fara sa te mai grabesti sa treci la urmatorul, sau sa fugi de anteriorul…ci fiind pur si simplu constient de momentul prezent.
In viata unele lucruri pot fi schimbate, altele mai putin, si unele deloc.
Alege profunzimea si renunta la superficialitate. Lupta pentru cunoasterea adevarata si lasa cunoasterea absoluta. Poti fi bun, dar alege sa fii cel mai bun.
Nu conteaza ce faci, dar conteaza cum faci ceea ce faci. Fii cel mai bun in ceea ce faci!
Starea de superficialitate si neatentie te poate ruina.
Obiceiurile proaste sunt greu de inlocuit…si amanarea schimbarii stilului de viata te poate transforma, distruge…
Confuzia emotionala nu e un ingredient biologic si nici ecologic. Daca pierzi controlul emotiilor, manevrarea directiei de mers pe fagasul ales va fi complicata daca nu imposibila.
Daca nu esti multumita de ceea ce ai si traiesti in momentul de fata, fa ceea ce poti acum, in clipa asta, in care citesti acest material, si schimba decorul…
Nu lasa pe maine ceea ce poti face azi.
Amanarea este o prostie. Crezi ca maine vei sti mai bine ceea ce sa faci? Vei alege mai bine ?…maine poate nu va mai veni…
De ce sa nu investesti tot potentialul pe care il ai in momentul prezent ?! Potentialul nu ti-l ia nimeni si nici nu scade. Ce ai azi, ai si maine. Dar ce nu ai azi, crezi ca poti avea maine?!
In continuare crezi ca altcineva e de vina pentru nefericirea ta?!….
Stapanirea de sine, echilibrul si armonia vin o data cu trezirea potentialului si a constiintei de sine. Forta de a-ti infrunta si controla sentimentele intense, precum temerile, se naste in clipa in care renunti sa traiesti prost, mediocru.
Nu te mai ascunde, nu te mai minti ca iti este bine, nu mai investi in mecanisme de aparare si masti sociale. Ajuta-te, dezbraca-te si priveste-te asa cum esti, si prezinta-te lumii in adevarata lumina, fara sa mai cazi in capcana improvizarii unor scenarii.

Opreste-te, nu mai fugii.

Dependente de sport

       Culturismul este un stil de viata, nu doar ceva de moment!
      As dori ca fiecare femeie, ce se plange sa ca nu stie ce sa faca     sa slabeasca, sa se uite la aceste poze.
 A manca e o nevoie. A savura e o arta!

Nu deageaba e atat de adevarata aceasta zicala. Pana si modul in care mananci poate creste sau scade kilogramele pe care le ai. Asculta-ti corpul. Observa cum se simte dupa o masa in care infuleci in graba sau alta in care savurezi fiecare inghititura.

Corpul stie sa iti transmita semnale corecte. Tu doar trebuie sa le asculti!

Astazi va provoc sa gasiti un lucru la voi, o calitate, un skill, o parte a corpului care va diferentiaza de oricine altcineva.
Sa va luati cateva secunde sa reflectati asupra ei si sa va spune-ti de ce sunteti recunoscatoare si de ce iubiti aceea parte din voi.



Sa aveti o zi minunata!

duminică, 7 iulie 2013

Venus de Milo




Cea mai celebra reprezentare a zeitei iubirii si a frumusetii dateaza din secolul al doilea inainte de Hristos. Bratele ii lipsesc, dar se crede ca tinea intr-o mana un scut, iar in cealalta o oglinda pentru a-si admira propria frumusete. Este adapostita de Muzeul Luvru din Paris.

Potrivit legendei, s-a nascut in Cipru. “Stancile lui Afrodita/ Venus” se gasesc pe tarmul sudic al insulei, pe locul unde – potrivit mitologiei grecesti – a cazut in apa marii inspumate organul masculin de reproducere al zeului Uranus, amputat de rude geloase. Aici s-ar fi nascut, din valurile marii involburate, zeita dragostei Afrodita/ Venus. Legenda constituie tema mai multor tablouri pictate de artisti renumiti.






joi, 4 iulie 2013

Instrainarea



La un moment dat am ales sa fac ordine in viata mea, iar asta a insemnat invariabil sa ma indepartez de anumiti oameni. Oamenii te condamna atunci cand te instrainezi de ei. Se simt neglijati, abandonati, neindreptatiti. Si prea putin dintre ei se intreaba care a fost motivul pentru care te-ai distantat. Nu fac niciun efort sa vada daca a fost ceva gresit la ei, ci vor vedea de indata numai greseli la tine, iar daca aceste greseli nu exista, le vor nascoci. Nu isi vor asuma nicio vina, nu vor accepta ca au fost indepartati si te vor dusmani. 
Este adevarat ca instrainarea si abandonul dor si creeaza frustrari si intrebari...
Am ales sa ma indepartez de oameni care doar m-au folosit, de oameni care in fata mea defilau cu bune intentii, dar prin spate imi nutreau sentimente de invidie si ura.
M-am indepartat de oameni, pesimisti care mereu stricau armonia din jurul lor, oameni care te indispun cu starile lor negativiste.
M-am indepartat de oamenii ipocriti, nesinceri, de prefacuti, de barfitori, de aceia care m-au judecat pentru felul in care mi-am trait viata, clipele.
Va intrebati de ce? Pentru ca in orice relatie, fie ca este pretenie, de iubire este nevoie de doi. Iar atunci cand intr-o relatie ramai singur, abandonezi te instrainezi de persoana respectiva.
Am avut relatii cu persoane cu care nu am avut nimic in comun. Aici ma refer la gusturi diferite, mentalitati diferite, eram asa de diferiti ca nici nu stiu cum eram impreuna.
Unii au ramas in urma mea privind cum ma distantez si nu au facut niciun efort ca sa ma opreasca. Altii ma urasc si traiesc cu impresia ca m-am schimbat, ca evolutia mea m-a transformat intr-un om increzut.
In momentul de fata am pastrat aproape de mine doar oamenii care cunosc si pretuiesc valoarea prieteniei si a omeniei.